Úvod » Zdravá výživa » BIO Quinoa červená 250 g
Quinoa červená v BIO kvalitě je lehce stravitelná a přirozeně bezlepková křupavá potravina. Výborně se hodí jako příloha k masům, hlavní ingredience kaší a salátů nebo zavářka do polévek.
Quinoa je pseudoobilovina, která pochází z And. Tuto nutričně velmi hodnotnou potravinu u nás můžete znát pod názvem merlík chilský. Jedná se o vynikající alternativu rýže nebo kuskusu s celou řadou vitamínů, minerálů. Obsažené bílkoviny jsou velmi vyvážené a jejich složení je velmi podobné sójovým.
Quinoa je ideální přílohou k dušeným pokrmům nebo jako součást nejrůznějších salátů. Nahradí i rýži v mletém masu, zapékaných rajčatech a paprikách nebo různých vegetariánských placičkách. Nejlépe chutná v kombinaci s lososem, cizrnou, tuňákem, okurkami a již zmiňovanými rajčaty a paprikami. Quinoa vyniká velmi jednoduchou přípravou, která je téměř totožná jako příprava rýže.
Množství | Složka | Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU |
---|---|---|
BIO Quinoa červená (Merlík čilský) |
Quinou používejte jako náhradu rýže. Před vařením propláchněte zrnka pod tekoucí vodou. Na 1 díl quinoy použijte 2 díly vody, přiveďte k varu a na nejnižší stupeň vařte 15-20 minut.
Tip na quinoa palačinky: Smíchejte 2 hrnky uvařené quinoy, 2 vajíčka, 1/2 hrnku jarní zelené cibulky, 1/2 hrnku strouhaného parmezánu, 2 prolisované stroužky česneku, 1/2 hrnku strouhanky, sůl a pepř podle chuti. Vytvarujte malé placičky, kteé můžete buď smažit na oleji nebo péct v troubě cca 20 minut na 180 °C.
250 g
Skladujte v suchu a chladu. Může obsahovat stopy lepku, arašídů a skořápkových plodů. Země původu Peru.