Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. 

Odmítnout vše můžete zde.

KONTAKTY

AmiNet s.r.o.
696 71 Blatnice pod Sv. Antonínkem 119
tel: +420 605 271 393

ZBOŽÍ V AKCI

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


04. 10. 2017 | Vakuové balení potravin

Co je důležité vědět o vakuování

Aby bylo zaručeno optimální uchování potravin a zajištěna bezchybná hygiena, je nutné se řídit následujícím pravidly:

  • Umyjte si důkladně ruce a očistěte všechno náčiní a povrchy, které budete při manipulaci s potravinami a vakuovém balení používat.
  • Pokud je to možné, mějte při zacházení s potravinami rukavice
  • Potraviny, které rychle podléhají zkáze, vložte do ledničky nebo mrazničky okamžitě po zabalení. V ledničce nebo mrazničce pak udržujte stálou teplotu. Neponechávejte tyto potraviny při pokojové teplotě po dlouhou dobu.
  • Nádoby s vakuově balenými potravinami vložte opatrně do ledničky nebo mrazničky, aby došlo k jejich rychlému zchlazení na nízkou teplotu.
  • Potraviny, které byly původně uchovány v konzervách nebo byly vakuově balené již ve výrobně, je možné po jejich otevření znovu vakuově zabalit. Řiďte se instrukcemi pro chlazení potravin po jejich rozbalení a po jejich opětovném vakuovém zabalení je co nejdříve umístěte do ledničky nebo mrazničky.
  • Potraviny prodávané v obalu musí být vždy konzumovány do data spotřeby uvedeného na originálním balení.
  • Nerozmrazujte potraviny ve vařící vodě nebo s použitím jiných zdrojů tepla, pokud se nejedná o tekutiny (polévky, šťávy, atd.)
  • Vakuové balení prodlužuje životnost sušených potravin. Potraviny s vysokým obsahem tuku mají sklon žluknout v důsledku působení kyslíku a tepla. Vakuové balení prodlužuje životnost potravin jako jsou ořechy, oříšky, kokosové ořechy a výrobky z obilovin. Skladujte je na chladném a tmavém místě.
  • Vakuové balení prodlouží životnost ovoce a zeleniny, jako například banánů, jablek, a brambor, pouze v případě, že byly před vakuovým balením oloupány.
  • Křehké a k poškození náchylné potraviny (jako jsou např. ryby, jahody, maliny, ostružiny, borůvky, atd.) musí být před vakuovým balením předmraženy a po zabalení uchovávány v mrazničce.
  • Zelenina jako je například brokolice, květák a zelí, pokud je vakuově balena v syrovém stavu pro uchování v mrazničce, vylučuje plyny. Před vakuovým balením ji proto povařte a zmrazte.
  • Aby bylo zajištěno správné a bezpečné vakuové balení, používejte pouze originální obaly/sáčky, nádoby a příslušenství MAGIC VAC®.

 

Nabídka Vakuových baliček a příslušenství.