BIO Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Výrobek označený touto značkou je vyprodukován přirozenými biologickými metodami. Při jeho produkci se nepoužívají pesticidy a průmyslová hnojiva, proti škůdcům a chorobám se nasazují pouze prostředky biologické ochrany.
BIO Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Výrobek označený touto značkou je vyprodukován přirozenými biologickými metodami. Při jeho produkci se nepoužívají pesticidy a průmyslová hnojiva, proti škůdcům a chorobám se nasazují pouze prostředky biologické ochrany. BIO třtinový cukr neprochází chemickou rafinací. Obsahuje biolátky v sladkém sirobu na povrchu krystalů, aniž by se zde vyskytovaly zbytky chemických látek užitých při rafinaci řepného cukru. Proto je výhodné nahradit bílý řepný cukr BIO třtinovým cukrem.
Špaldové kafe se získává pražením rozemleté pšenice špaldy. Je vhodným nápojem pro jakoukoli denní dobu, neboť neobsahuje kofein a je tedy vhodné i pro děti nebo těhotné či kojící matky. Nezpůsobuje návykovost. Instantní špaldové kafe je snadno rozpustné v horké i studené vodě, proto je jeho příprava velmi rychlá...
Panenský olej lisovaný za studena ze lněných semínek v bio kvalitě. Len je jedním z nejbohatších zdrojů nezbytné mastné kyseliny Omega 3 (alfa linolenová kyselina), která přispívá k růstu buněk a udržuje srdce zdravé...
Ječmen dodává energii, sílu a odolnost. Jeho konzumací se minimalizuje riziko výskytu srdečních onemocnění a zároveň se snižuje hladina cholesterolu v krvi. Ječmen obsahuje rovněž významné množství selenu - látky, která se osvědčila jako pomoc v prevenci nádorových onemocnění...
Wurzl zeleninový bujon je možné použít do omáček, polévek a těstovinových či zeleninových jídel...
Skladujte v suchu při relativní vlhkosti vzduchu max. 70%.
Obsah NaCl v sušině 98%.
Mořská sůl je vhodná k solení pokrmů.
Mořské řasy jsou zdrojem potravy lidstva od nejstarších dob. Např. v Japonsku jsou po staletí používány stejně běžně jako zahradní zelenina. U nás však mořské řasy nebývají součástí denního jídelníčku. Jednou z příčin může být i nedostatečná informovanost o obsahu látek nezbytných pro lidský organismus, o způsobu jejich přípravy a použití. Mořské řasy jsou nejčistším, nejkvalitnějším a organismem nejsnáze využitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin a uhlovodanů; tělu dodávají tolik potřebné vitamíny (A, B2, B12, C). Jsou ceněny též pro obsah minerálních látek (vápník, zinek, hořčík, železo, jód, chróm, sodík). Obsahují 10x až 20x více minerálů než zelenina.
Je máslo - pasta připravená z rozdrcených sezamových semínek. Je tradiční součástí středozemí pomazánky - hummusu. Tahini je také možno zařadit do jídelníčku jako náhradu másla. Toto máslo obsahuje řadu vitamínu skupiny B, důležité minerály jako jsou draslík, vápník, hořčík, železo a zinek a stopové prvky. Je doporučováno při onemocněních kůže, sliznic, nehtů a vlasů, ke zvýšení imunity a zlepšení látkové výměny.
Sójová omáčka vyráběná ze sójových bobů a mořské soli. Kvasí po mnoho měsíců v dřevěných kádích. Jedná se o tradiční plnohodnotný vedlejší produkt při výrobě MISO. Používá se při přípravě polévek, salátů, zeleniny, k dochucování pokrmů. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy důležité pro dobré trávení.