KONTAKTY
ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Články » Vakuové balení potravin » Doba uchovávání potravin balených pomocí vakuovacích baliček MAGIC VAC®
Údaje obsažené v této tabulce jsou výsledkem objektivní ověřovací zprávy zpracované pro AITA (Food Technology Association) profesorem Luciano Piergiovannim, který na Milánské Universitě vede oddělení Technologie úpravy a distribuce agropotravinářských produktů.
|
Doba uchování při |
Doba uchování při použití technologie MAGIC VAC® |
Chlazené potraviny (5 ± 2 °C) |
||
Červené maso |
3-4 dny |
8-9 dnů |
Bílé maso |
2-3 dny |
6-9 dnů |
Celá ryba |
1-3 dny |
4-5 dnů |
Zvěřina |
2-3 dny |
5-7 dnů |
Tepelně zpracované výrobky |
7-15 dnů |
25-40 dnů |
Nakrájené vepřové maso |
4-6 dnů |
20-25 dnů |
Měkký sýr |
5-7 dnů |
14-20 dnů |
Tvrdý a polotvrdý sýr |
15-20 dnů |
25-60 dnů |
Zelenina |
1-3 dny |
7-10 dnů |
Ovoce |
5-7 dnů |
14-20 dnů |
Mražené potraviny (– 18 ± 2 °C) |
||
Maso |
4-6 měsíců |
15-20 měsíců |
Ryby |
3-4 měsíce |
10-12 měsíců |
Zelenina |
8-10 měsíců |
18-24 měsíců |
Potraviny při pokojové teplotě (25 ± 2 °C) |
||
Chléb |
1-2 měsíce |
12 měsíců |
Balené sušenky |
4-6 měsíců |
12 měsíců |
Těstoviny |
5-6 měsíců |
12 měsíců |
Rýže |
5-6 měsíců |
12 měsíců |
Mouka |
4-5 měsíců |
12 měsíců |
Sušené ovoce |
3-4 měsíce |
12 měsíců |
Mletá káva |
2-3 měsíce |
12 měsíců |
Práškový čaj |
5-6 měsíců |
12 měsíců |
Mrazem sušené výrobky |
1-2 měsíce |
12 měsíců |
Práškové mléko |
1-2 měsíce |
12 měsíců |
Tyto hodnoty jsou orientační a závisejí na neporušenosti obalu a původní kvalitě potraviny.
Důležitá poznámka:
Potraviny, které rychle podléhají zkáze, uchovávejte v mrazničce nebo ledničce. Vakuové balení prodlužuje životnost těchto potravin, ale nemění je v potraviny, které si při pokojové teplotě trvale uchovávají své vlastnosti.
Nabídka Vakuových baliček a příslušenství
Zobrazit všechny | Přidat komentář |